טיפול פוטודינמי PDT עושה שימוש בטכנולוגיה של אור וחום לטיפול בנגעים טרום סרטניים וגם לטיפול קוסמטי של חידוש עור הפנים, לטיפול במקרים קשים של אקנה, פסוריאזיס ועוד.
לפני כחצי שנה המליץ לי רופא העור לעבור טיפול פוטודינמי רפואי, על מנת למגר נגע טרום סרטני מסוג "סולאר קרטוזיס" באזור הפנים. הטיפול הפוטודינמי אושר לפני כעשור ע"י ה-FDA האמריקאי, ונחשב ליעיל. הציוד לכך קיים בבתי חולים ובמספר מרפאות פרטיות, והטיפול ניתן על ידי רופאי עור שהתמחו בשיטה. המחיר יקר למדי, אך בעלי ביטוח משלים יכולים לקבלו במימון הקופה על פי אישור מיוחד. הטיפול למטרות קוסמטיות יקר יותר וניתן במימון פרטי בלבד.
הרופא הסביר שהטיפול איננו נעים במיוחד אך לא נורא. מיד נכנסתי לגוגל וחיפשתי מידע. איך נעשה הטיפול? האם הוא כואב? מה יעילותו? וכו'.
מצאתי מספר אתרים של רופאים אשר רכשו את הציוד והעלו לרשת הסבר שנראה מקצועי ואמין. העובדה שלא נכתבה אף מילה על כאבים וסיכונים, לא נראתה לי חשודה. הנחתי שכנראה שאין בכך שום סיכון כנראה טיפול נסבל, במיוחד לאור העובדה שהוא ניתן גם למטרות קוסמטיות.
תאור הטיפול
כארבע שעות לפני הטיפול מורחים על האזור הבעייתי חומר שקוף שאינו כואב או שורף. במקרה שמטרת הטיפול היא קוסמטית מורחים את החומר על כל הפנים. בשלב זה נשלח המטופל לביתו עם הנחיה להישמר מפני השמש ולחזור בעוד ארבע שעות לטיפול עצמו.
שום דבר לא הכין אותי לבאות
הטיפול נעשה בשכיבה מתחת למנורה קעורה, לוהטת ומסנוורת ברמה בלתי נתפסת. למרות שמופעל מאוורר בסמוך, ולמרות שהעיניים כוסו, הסינוור היה נוראי וחדר את הכיסוי. 15 דקות הטיפול ארכו כמו נצח, הרגשתי כאילו הגעתי לגהינום. בטיפול לחידוש עור הפנים משך השכיבה מתחת למנורה הוא כפול. ירדתי ממיטת הטיפול כולי רועדת, רק אחרי רבע שעה נרגעתי ויכולתי לעמוד בצורה יציבה.
למחרת
האזור עליו נמרח החומר והמקומות בהם טפטף, התנפחו והפכו לכוויה מחרידה. שלושת הימים הראשונים היו קשים מאוד, לאחר מכן האזור התחיל להירגע ולהתייבש והפך לגלד. תוך עשרה ימים התקלף הגלד לאט לאט והופיע עור חדש. במקרה שלי התוצאה היתה חלקית ונאלצתי לעבור את הטיפול פעם נוספת.
התוצאה- סרטן העור
מיד לאחר הקילוף השני שינה הנגע הטרום סרטני את צורתו והפך לנגע ממאיר שהלך וגדל מיום ליום ונשלחתי לניתוח מוהז דחוף.
המנתח המומחה לגידולים מסוג זה אמר בפירוש שהטיפול הפוטודינמי גרם לטרנספורמציה של התאים וזו התוצאה. כלומר הבעיה מוכרת.
שאלות
– האם בתי החולים ורופאי העור המעניקים טיפולים פוטודינמיים אינם מודעים לסיכונים?
– האם אין חובה להזהיר את המטופלים שזה עלול לקרות?
– האם קופות החולים המממנות את הטיפול היקר אינן מודעות לסיכון?
אין לי תשובות לכך.
זמן רב התלבטתי אם לחשוף את הסיפור, לבסוף החלטתי כי חשוב שיהיה על הרשת.
מעכשיו כל מי שיחפש בגוגל מידע על טיפול פוטודינמי ימצא לא רק שבחים לשיטה כפי שאני מצאתי, אלא יקרא גם מידע זה ויוכל לשקול בעצמו יתרונות מול סיכונים.
רק בריאות
אני עשיתי טיפול פוטודינמי באיכילוב בנגע טרום סרטני , לפני שנים .והיה מעולה
כל הכבוד לך שתקעת סיכה בבלון הזה.אני ממש מתלבט על איזה טיפול לעשות.
תודה רבה אני בודק אפשרות טיפול שונה מהקפאה בחנקן נוזלי של נגעים טרום סרטנים.
הפוסט הדליק מנורה אדומה.
בדיוק חשבתי לרכוש אחד כזה וכרגע אבדוק טוב טוב