חוקרים יודעים היום שהשפעת המזון על גופנו שונה מאדם לאדם. מאכל מסוים, בריא ככל שיהיה, גורם אצל אדם אחד לתועלת ואצל אחר להשמנה או עייפות. אחד ייהנה מירידה במשקל ואצל אחר תתקבל עליה ברמת הסוכר, או חוסר שקט ובעיות עיכול. אחת הסיבות לכך היא השוני באוכלוסיית חיידקי המעיים בין בני האדם.
החיידקים החיים בגופנו נקראים "מיקרוביום". המיקרוביום שלנו הוא סך כל החיידקים הנמצאים בגופנו. במערכת העיכול שלנו לבדה חיים כ-100 טריליון חיידקים שהם פי עשרה ממספר התאים בגוף האדם. לחיידקים אלה יותר גנים מאשר ב-DNA האנושי ומשקלם קרוב לשני קילוגרם, כלומר יותר ממשקל המוח שלנו. החיידקים שלנו משפיעים על מצבנו הבריאותי, על פעילותה של מערכת החיסון, על המשקל שלנו, על הרגשה כללית ומצב הרוח. מחקר שהתפרסם בכתב העת Nature מצא קשר חזק בין סוכרת מסוג 2 לבין חיידקי המעיים. מחקר אחר גילה כי אנשים הלוקים בהשמנה קיצונית הם בעלי מיקרוביום שונה מאשר אצל אנשים בעלי משקל תקין. החדשות הטובות הן שאת הרכב החיידקים שלנו ניתן לשנות, אפילו באמצעות שינוי תזונתי.
פרויקט לחקר חיידקי המעיים נערך במכון ויצמן למדע. את המחקר יובילו פרופסור ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן, בשיתוף פעולה עם פרופסור זמיר הלפרין, מנהל המערך הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב). השתתפו במחקר גם ד"ר דוד ישראלי מבית-החולים כפר שאול, והמרכז הלאומי לרפואה מותאמת אישית במכון ויצמן למדע.
המתנדבים למחקר סיפקו דגימה של חיידקי המעיים שלהם, לגופם חובר למשך שבוע מד סוכר רציף (גלוקומטר) המודד באופן רציף את רמות הסוכר בדם, והם יתבקשו לתעד את מזונם ואת שגרת היומיום שלהם. כמו כן בצעו המשתתפים בעצמם בדיקות סוכר על ידי דקירת האצבע על מנת לכייל את המכשיר מידי יום.
בתום המחקר קיבל כל משתתף דוח על אוכלוסיית חיידקי המעיים שלו, ניתוח מפורט של רמת הסוכר בתגובה למזונות שצרך, כולל ניקוד לכל אחד מהמזונות שאכל במהלך השבוע. ניקוד המזונות האישי עשוי לסייע לכל אחד להחליט בהמשך, אילו מזונות טובים עבורו ומאיזה מזונות כדאי להימנע.
איך ניתן לקבל את ערכת הבדיקה שבניתם?
שלום רבקה
המחקר במכון ויצמן הסתיים. על בסיס המחקר הוקם הסטארט אפ DayTwo שמוכר את הערכות ונותן תוצאות תמורת תשלום.
אין לי שום קשר אליהם, חפשי אותם בגוגל.