סיפור אמתי על דלקת מפרקים וירקות ממשפחת הסולניים:
לפני כשלושה חודשים התחלתי לסבול מכאבים במפרק שורש האגודל של יד שמאל. מיום ליום הכאב הלך וגבר, המפרק התנפח והכאב זחל לעבר הפרק שמעליו אשר בתנועות מסוימות ננעל ו"קפץ" תוך מכת כאב. מפרק שורש האגודל של יד ימין עוד לא כאב אך החל לאותת ולהתריע על קיומו.
לאחר כחודש של ציפיה שהכאב יעלם מעצמו, לא היתה ברירה והלכתי לאורטופד אשר שלח אותי לצילום אולטרה סאונד ולפיזיותרפיה. "אם זה לא יעזור, תחזרי אלי לקבל זריקת קורטיזון", הוא אמר. מטפל אלטרנטיבי איתו התייעצתי הסביר לי שזהו תהליך ניווני הקשור לגיל…
בגלל עיכובים שונים התור נקבע למועד רחוק. בינתיים עברו חודשיים. הכאב הפך למגבלה קבועה עד שכמעט נמנעתי מפעילות ביד שמאל.
יום אחד הייתי בבית טבע ושאלתי את הבעלים אם יש איזה תוסף שיכול עזור לי. הוא הציע: "תפסיקי לאכול ירקות ממשפחת הסולניים". כלומר: עגבניות, פלפלים, תפוחי אדמה, וחצילים, "הידועים" כגורמים לדלקות מפרקים. נזכרתי שאכן בחודשיים האחרונים אכלתי עגבניות שרי בכמות בלתי סבירה. לדבריו דווקא עגבניות שרי לא אמורות לגרום לתגובה כזו, אלא העגבניות הגדולות, והכי גרועים לטענתו הם החצילים. "נסי להפסיק ותראי אם יש הטבה" הוא הציע.
קיבלתי את עצת הזהב, הפסקתי לגמרי לאכול עגבניות. עברו שבועיים- שלושה, הנפיחות בבסיס האגודל ירדה, הכאב חלף, הפרק העליון כבר לא קופץ. מידי פעם אני בודקת את כף יד שמאל, בוחנת אותה בפעולות מסוימות, ולא, אני לא טועה, הכאב איננו, עד כדי כך שנאלצתי לבטל את התור לפיזיותרפיה.
אם אתם סובלים מדלקת פרקים, הפסיקו לאכול ירקות ממשפחת הסולניים למשך חודש וראו אם חלה הטבה. זה לא עולה כסף ועדיף על זריקות קורטיזון, או התמכרות לתרופות. מאז עברה שנה והכאב לא חזר.
הרבה בריאות לכולם.
בדיוק ככה קרה גם לי
נכון גם לי זה כזר
תודה. גם אני לא צורכת אך במסעדות מתבלים בשרים בפפריקה וגם חטיפים מלוחים למיניהם
האם גם נמנעת מפפריקה מתוקה?
לא צרכתי פפריקה לפני, ולא היה צורך להפסיק. לא נראה לי שכמות של תבלין היא משמעותית למפרקים. אך זה עניין של ניסוי וטעייה.