מאת: שרי אריסון
מאנגלית: אורי שגיא
הוצאת: כנרת זמורה ביתן
שרי אריסון, אשת עסקים ופילנתרופית, הבינה כי בירושת הענק בה זכתה טמונה גם שליחות ולקחה על עצמה לחולל שינוי. בשנה הראשונה גובשו שלושה עשר ערכים כמו: חירות פיננסית, קיימות, נתינה והתנדבות, וגם טוהר, שלום פנימי, הגשמה, שפה ותקשורת, ערך מוסף לאנושות ועוד. לאחר שהושגה הסכמה על העקרונות, הביצוע לא היה פשוט. המנכ"לים והיו"רים לא הצליחו להפוך את הרעיונות הנעלים לתוכנית מעשית הניתנת למימוש בגופים כלכליים.
אריסון מעידה שלא פעם שמעה כי אין לה מה לחפש בעולם העסקים, וכדאי שתסתפק בניהול קרן הנדבנות המשפחתית, אך היא לא ויתרה. העובדים בחברות שבבעלותה קיבלו הכשרה בקיימות וסדנאות לחירות פיננסית. בהמשך יזמה את "יום מעשים טובים", פרוייקט שזכה להצלחה עצומה ופועל כיום בעשרות מדינות; הקימה את ארגון "מהות החיים" שמציע סדנאות מעשיות לשינוי מודעות, וצמודים אליו אתר אינטרנט ותחנת רדיו, שהתקבלו בציניות עם הקמתם, וכיום זוכים להצלחה ואהדה. הקמת קתדרה באוניברסיטת ג'ורג' מייסן בוירג'יניה סייעה בקידום המחקר במנהיגות מבוססת ערכים. החזון והביצוע ממחישים כיצד כולם יוצאים נשכרים כאשר חברות עסקיות פועלות למען האנושות מבלי לפגוע בשורת הרווח. כיום מחלחלים רעיונות אלו ללימודים אקדמיים ואריסון מוזמנת להרצות בכנסים בינלאומיים המפגישים מנהיגים עסקיים מרחבי העולם במטרה להפיץ את מודל עשיית הטוב.
הספר נכתב אמנם עבור אנשי עסקים וראשי תאגידים במטרה לעורר בם השראה, אך מומלץ לקריאה גם למי שאינו כזה. הספר מרתק לקריאה, רצוף סיפורי מקרים מעוררי הערכה, ובעיקר משמח לדעת שאין סתירה בין עשיית הטוב לבין עשיית רווחים. זה אפשרי, וכבר קיים בעולמנו.
הסקירה מאת שלומית רז, התפרסמה בירחון "חיים אחרים" נובמבר 2015