יום אחד בעיצומו של דיכאון קיומי כבד במיוחד, עמדתי במטבח וחתכתי ירקות.
תוך כדי חיתוך פלפלים אדומים, נתקפתי בחשק לפלפל. בהתלהבות רבה אכלתי חופן של קוביות פלפל אדום וטרי (לא חריף). להפתעתי ממש באותו רגע הרגשתי שהדיכאון עוזב בבת אחת ובמקומו אני מתמלאת בתחושות של אושר ושמחה.
הייתי המומה. זה היה כל כך חד משמעי וברור, משהו שלא חוויתי מעולם.
הרעיון שמזון משפיע על התודעה אינו חדש, מרפאים בתזונה עושים בו שימוש מזה אלפי שנים, אך מעולם לא שמעתי שפלפל אדום יכול להפיג דיכאון (או אפילו סתם דכדוך). התחלתי לחפש מידע האם הפלפל המתוק מכיל רכיבים אנטי דיכאוניים.
יתרונות תזונתיים
מצאתי שפלפל אדום עשיר בוויטמין A ולוטאין שעוזרים לשמור על הראיה ובבטא קרוטן המונע סרטן. פלפל אדום מהווה מקור מצוין גם לוויטמינים C ו-E, וכמו כל משפחת הסולנים הפלפל עשיר בסולנין הבולם התפתחות של תאים סרטניים. אכילת פלפל אדום מתוק מומלצת גם בדיאטת הרזיה. מצאתי המון מידע על יתרונותיו התזונתיים של הפלפל האדום אך אף מילה על דיכאון.
סיפרתי על ההתנסות שלי לשניים ממכרי שמיהרו לנסות ולמרבה הפלא גם אצלם זה עבד.
אם למישהו יש הסבר מדעי לכך אשמח לשמוע, בינתיים שווה לנסות.
כאשר אתם מדוכדכים גשו לירקן קנו פלפלים אדומים טריים ואכלו לפחות חצי פלפל ביום. מי יודע, אולי בעתיד יתחילו לייצר כדורי פלפל במקום פרוזאק.
במצבים של דיכאון קליני כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.
אכלתי עכשיו פלפל
וההשפעה שלו מופלאה
כבר תקופה ארוכה שאני אוהב לאכול פלפל בשביל ההשפעה הכפית