ספירולינה היא מיקרו אצה חד תאית ממשפחת האצות הכחולות ירוקות (זה צבען). צורתה דומה לסליל ספירלי ומכאן שמה. הספירולינה מכילה עד 70 אחוז חלבון ללא שומן או כולסטרול. כמו כן היא מכילה את כל תשעת חומצות האמינו החיוניות לאדם, סידן בכמות עד פי עשר מאשר בחלב, ברזל פי 50 יותר מאשר בתרד, ויטמין B12 פי שלוש לעומת בשר, וגם מגנזיום, סלניום, כלורופיל, ויטמין A, E, בטא קרוטן, אבץ, זרחן, ועוד. כל אלה הופכים את הספירולינה למקור עשיר בנוגדי חמצון, היא מחזקת את מערכת החיסון, מורידה לחץ דם, מפחיתה שומנים בדם, מורידה את רמת הכולסטרול והסוכר, מגינה על הכבד, מסייעת לסובלים מעייפות כרונית, משחררת עצירות, מנקה את הגוף מרעלים, מזרזת החלמת פצעים, מפחיתה כאבי פרקים, כאבי פיברומיאלגיה ועוד. סוכנות החלל האמריקאית אשר חקרה את הספירולינה הגדירה אותה כ-SUPER FOOD – "מזון על".
אנטי אייג'ינג
הספירולינה נחשבת גם למזון אנטי אייג'ינג, קיימים מחקרים המעידים כי הספירולינה משפרת גם תפקודי מוח. מחקר על ניקוי הגוף מהרעלת ארסן נערך בבנגלדש, אשר מי השתיה באזורים מסויימים שם מכילים כמויות גבוהות של ארסן, ורבים מהתושבים סובלים בעקבות זאת מהרעלה. מתוצאות המחקר עולה כי אצל החולים שקיבלו ספירולינה חל שיפור משמעותי במצבם.
תוספי מזון
בעקבות הפרסומים על יתרונותיה הבריאותיים הפכה הספירולינה ללהיט בקרב שוחרי הבריאות, וניתן להשיגה בתוספי מזון בכדורים ובאבקה הנמכרים בבתי הטבע.
ספירולינה טרייה עכשיו בארץ
אצת הספירולינה זקוקה לתנאים של חום ושמש רבה והיא נפוצה באזורים חמים כמו אפריקה, ומקסיקו ועכשיו מגדלים ספירולינה גם בישראל.
חוות הספירולינה
במושב ניר משה בצפון הנגב הוקמה חוות ספירולינה, בה מגדלים את האצה בטכנולוגיה חדשנית שפותחה בישראל. האצה גדלה בתוך מערכת צינורות שקופים ואנכיים, סגורים לכניסת אבק ומזיקים, כך שאין צורך בחומרי הדברה והאצה נקייה לגמרי. החווה מייצרת אבקת ספירולינה אותה מייבשים בטמפרטורה של 40 מעלות כדי לא לפגוע ביתרונותיה הבריאותיים. כמו כן מייצרים שמן ספירולינה הנלקח בטיפות, והלהיט הוא ספירולינה טרייה בהקפאה. באתר של חוות הספירולינה ניתן לראות את רשימת נקודות המכירה בהן נמכרת התוצרת.
חוויית משתמש
ספירולינה קפואה נמכרת באריזה המכילה 12 כוסיות קטנות, שכל אחת מהן היא המנה היומית המומלצת. לאחר הפשרה הספירולינה בעלת מרקם של ממרח, והיא טעימה מאוד לאכילה. אפשר למרוח אותה על הלחם, לערבב בטחינה, בממרחים, ברטבים, בסלטים ובתבשילים, או להכניסה לתוך סמודי (שייק ירוק). יש לציין שצבעה דומיננטי מאוד והמזון נצבע מיד בצבע ירוק כהה.
נגד עצירות
הספירולינה כאמור משחררת עצירות. למי שאינו סובל מעצירות כדאי להתחיל עם כמות קטנה יותר – חצי כפית, ולבדוק את הכמות המתאימה בניסוי וטעייה. מההנחיות שקיבלתי יש לקחת את הספירולינה לתקופת ניקוי של חודש מידי יום, ואז לעשות הפסקה של מספר חודשים. לחזור לספירולינה פעמיים – שלוש בשנה.
אנשים הצורכים תרופות, כדאי שיתייעצו עם הרופא לפני לקיחת ספירולינה מחשש לתגובת נגד.
תרומה לקהילה ופרויקט חינוכי
הרבה מאוד ילדים בעולם, במיוחד במדינות מתפתחות סובלים מתת תזונה, ארגון ATSA הוקם במטרה להילחם בתופעת תת התזונה אצל ילדים באמצעות ספירולינה. חוות הספירולינה בניר משה נרתמה לעזרה ומעורבת בפרויקט בו ילדים מפתחים שיטות פשוטות שיאפשרו גידול ספירולינה באמצעים ביתיים לצריכה אישית בארצות הזקוקות לכך.
למידע על הפרוייקט לחצו כאן