לא יודעת כמה צרכנים מעדיפים לקנות טחינה גולמית ולהכין את הטחינה שלהם בעצמם, במקום לקנות טחינה מוכנה הנמכרת ברשתות השיווק במבחר טעמים. בתקופות של עצלות גם אני קונה טחינה מוכנה. אך לעצלנות תמיד נלווים קצת רגשי אשמה כי טחינה מוכנה מכילה חומרי שימור ותוספי טעם מיותרים. טחינה גולמית ובמיוחד טחינה משומשום מלא מכילה פי שניים סידן מטחינה רגילה ואינה מכילה תוספות מלאכותיות וחומרי שימור.
למי שמעדיף להכין לבד, כדאי להכיר את הטחינה המופלאה של "אמארה" הנמכרת רק בבתי הטבע.
זוהי טחינה משומשום מלא מונבט מזן אתיופי. המכילה 100 אחוז שומשום מלא אורגני שעבר תהליך כבישה מסורתי באבני ריחיים ללא חימום. על הצנצנת מופיע הסבר מאת הנטורופתית הילה נוה: "הנבטת השומשום יוצרת דו-סוכר במקום החומצה האוקסאלית".
בבתי הטבע מספרים שהיצרן התקשה בתחילת דרכו למכור את הטחינה הזו. עבר מחנות לחנות ונתקל ביחס חשדני ובסירובים רבים. כיום טחינה אמארה היא מצרך מבוקש ומביני דבר מבין שוחרי הבריאות קונים רק אותה למרות מחירה היקר יותר מכל טחינה גולמית אחרת. בנוסף לכך אמארה היא טחינה נוחה מאוד לעיבוד.
למי שלא ניסה מעולם טחינה משומשום מלא, כדאי לציין שצבעה כהה יותר וטעמה חזק. לכן אולי תזדקקו לקצת יותר לימון, מלח, או תבלינים.
כמות הסידן במאה גרם של טחינה משומשום מלא היא כ-1,000 מ"ג, כמות גדולה מכל מקור סידן אחר.
טחינה אמארה כשרה למהדרין, ארוזה בצנצנת זכוכית בשני גדלים.
מומלץ לאחסנה במקרר במדף חשוך למניעת התחמצנות.