גלידה נחשבת לתענוג מרענן אך מבחינה בריאותית השילוב בין שומן לסוכר הוא קטלני והנה הגיעה לעולם גלידת ilo המוכיחה כי אפשר אחרת.
גלידה מחומרים טבעיים
גלידה ilo מיוצרת בעבודת יד, על בסיס חלב קוקוס, ללא חלב כלל, ובמקום סוכר משתמשים בסירופ אגבה, בשילוב פירות טבעיים שנסחטים ידנית. ללא תרכיזים, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, ללא משפרי טעם, ללא גלוטן, ללא כולסטרול, וללא חומרים מהחי. רוב חומרי הגלם אורגניים.
עכשיו בוודאי תשאלו איך הטעם? למרבה הפלא הגלידה של אילו טעימה מאוד.
מי היצרן?
את גלידה ilo הגו ומייצרים רותם ואלי יעקובוביץ'. שהגיעו אלינו מפריז בשנת 2014. אלי הוא עולה חדש ורותם תושבת חוזרת שהתגוררה 13 שנים בחו"ל. את הגלידה הטבעונית החלו השניים לפתח בפריז ובארץ התאימו את הטעמים לישראל. השניים הקימו מפעל קטן בקיבוץ הגושרים, שבגליל העליון, שם הם מערבלים וסוחטים פירות טריים, כותשים שוקולד ואגוזים ומייצרים את הגלידה במגוון טעמים.
גלידת ilo בעשרה טעמים:
וניל קוקוס אקזוטי; שוקולד עם פצפוצי שוקולד; שוקולוז- גלידת שוקולד עם קרם אגוזי לוז; קרמל עם פאקן קלוי; פאי לימון; קרם קוקוס עם פירות יער; פיסטוק עם קרנץ' פיסטוק קלוי; תותים ב"שמנת"; קפוצ'ינו עם שברי שוקולד מריר; חמאת בוטנים עם נגיעות שוקולד בטעם מתחלף. באחרונה נוסף גם טעם אננס אקזוטי.
איפה קונים?
גלידות אילו נמכרות ברשתות הטבע: ניצת הדובדבן, אניס, קסטל ובחנויות נוספות ברחבי הארץ. מידי פעם נערכים ימי טעימות במקומות שונים. חפשו אותם בפייסבוק ובגוגל.
מחיר:
אריזה אישית בנפח 120 מ"ל, במשקל של 90 גרם – במחיר 13.90 שקלים
אריזה משפחתית בנפח של 473 מ"ל, במשקל של 350 גרם – במחיר 34.90 שקלים
חוויית משתמש
ניסיתי את הטעמים המופיעים בתמונה. את כולם אהבתי מאוד, הפירות ניתנו ביד רחבה, המתיקות נעימה ולא מוגזמת. עם פתיחת הקופסה הציף אותי ריח אמתי של פירות.
משמעות השם ilo?
אימא של אלי היא פינית, ובפינית ilo משמעותו: "עונג" ואכן גלידות אילו הן עונג צרוף, הן ברעיון והן בטעם.